Приятели, нашият клуб осиротя!

Трудно е да повярваме, че нашия приятел Николай не е между нас. Неговата душа отлетя в други измерения. Трудно е да повярваме, че неговите шеги няма да ги има и че неговата непрестанна усмивка няма да ни огрява и озарява повече. Само светлите и честните души ни напускат на такъв светъл и голям празник като Великден!

Загубихме един достоен приятел и човек с голямо сърце и душа. Добър и всеотдаен съпруг и баща, страхотен професионалист, голям спортист. Неуморно се грижеше за семейството си. С голямо желание се занимаваше с ориентиране, планинско бягане, триатлон, различни видове бягания, плуване, футбол и какво ли не още. Един от основателите на Спортен клуб по ориентиране Пловдив. С удоволствие и желание поемаше какви ли не задачи и още по-голямо удоволствие ги изпълняваше. Беше един от най-натоварените хора по организацията и провеждането на изминалото държавно първенство в Баня, Карловско… Така беше до сетния му дъх…

Наистина трудно се намират думи в такъв труден момент. Каквото и да кажем, винаги ще е малко да опишем личността на нашия непрежалим приятел, винаги ще има какво още и още да се каже. Нашият Николай със своите действия и безкористни постъпки остави светла диря, която винаги да ни напомня за нашата непрежалима загуба и същевременно да бъде светъл лъч, който да ни води и да множим добрините, които правеше той.

Добрите хора не умират, не се превръщат в пепел или в дим, те винаги оставят светла диря и честен път, по който да вървим.

Един човек не може да умре
щом с обич във душата ни живее!
Сърцето му, когато тъжно спре,
със спомените светли – пак ни грее!

В тазгодишното издание за купа „Пловдив” носител на приз „Николай Личев” стана Николай Димитров (Коко) – един от най-добрите му приятели. Смятаме, този приз да остане постоянен, като по този начин да засвидетелстваме нашата обич и уважение, така че, това да е най-малкото, с което да поддържаме жива паметта за нашия най-добър приятел и съотборник.

Личка, приятелю, ти винаги ще си част от нас. Ние няма да те забравим!

Дано се окажем достойни, да казваме, че сме били твои приятели.

От ръководството и приятелите от СКО Пловдив.